Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето - Алфа 146ТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с паленето - Алфа 146ТД

Имам проблем с паленето Алфа 145 ТД, не ми свети лампата за подгряване и не може да запали. Въпросът ми е дали това означава, че са изгоряли подгряващите свещи или има проблем с ел. системата?
    Предварително ви благодаля!

При мен бяха изгорели свещите, лампата светваше и изгасваше нормално, а аз не можех да заплая.

Comment

Най-елементарното за което се сещам е: провери дали са здрави/не са изгорели,ако са ок, дай контакт и с контролна лампа провери дали идва ток до свещите. Ако няма тръгвай нагоре-релета,бушони контактен ключ...!
      Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
      Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
      Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от sofiano Покажи съобщение
        Имам проблем с паленето Алфа 145 ТД, не ми свети лампата за подгряване и не може да запали. Въпросът ми е дали това означава, че са изгоряли подгряващите свещи или има проблем с ел. системата?
        Изгоряла е поне една от свещите. Имах същия проблем, лампата светва и изгасва почти веднага, а трудно пали. Смених свещта с такава втора употреба за 10 лева и проблема е решен. Успех.
        IKL

Comment

Сигурно има изгоряла свещ, ако не е и повече от една.

Аз да използвам темата и да питам другите колеги с ТД(не ЖТД), колко време ви подгряват свещите на студена кола? Моята кола при 0 градуса подгрява над 10 сек., а при минус 5 ~ минус 8 над 15 сек. и ми се струва доста или толкова си е нормално.
          Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
          Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
          Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
          Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

Първоначално публикувано от sofiano Покажи съобщение

Релето!Ако ще и всичките свещи да са изгорели,пак ще светне да подгрее.Мен лично лятото ме вбесява това постоянно подгряване и го лекувам като откача буксата на + към цялата шина.Така хем не тормозя акумулатора като бързам да въртя,хем си удължавам живота на свещите.

Нова свещ струва 7.50,не се подлъгвайте с втора употреба (че и по 10 лева ги купувате!!!!) щото не и се знае живота,пък и да и се знае,при сегашните ментата може да изпатка след седмица дори нова свещ.

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение

Аз да използвам темата и да питам другите колеги с ТД(не ЖТД), колко време ви подгряват свещите на студена кола? Моята кола при 0 градуса подгрява над 10 сек., а при минус 5 ~ минус 8 над 15 сек. и ми се струва доста или толкова си е нормално.
            И аз съм забелязал че колкото е по-студено,толкова повече подгрява.А аз пък под 10 градуса,подгрявам два пъти.Макар че откакто си оправих обогатителя,съм я палил при минус 5 за проба без да подгрявам и пак пали.
            Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 22:57.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

на мен сега зимата сутрин ми подгрява 7 8 сек . и си пали без никакво зачудване
              sigpic1.9 td

Comment

Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение

по принцип съм забелязал че е нормално при по студено време да подгрява повече време

Comment

Working...
                X